Ömer Öztürk Camii Açılışı

Ömer Öztürk Camii Açılışı

Ömer Öztürk Camii hizmete açılıyor

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)’nin 50. Dönem Genel Başkanı Ömer Öztürk adına yaptırılan Ömer Öztürk Camii yarın ibadete açılıyor.
Bir döneme damgasını vuran ve hizmetlerini halen sürdüren; Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)’nin 50. Dönem Genel Başkanı Ömer Öztürk adına yaptırılan Ömer Öztürk Camii yarın ibadete açılıyor.

OSMANLI MİMARİSİYLE YAPILDI

Kesme taş ve mermer işçiliği ile Osmanlı mimarisini yansıtan Ömer Öztürk Camii, sadeliği ve ihtişamı bir araya getiriyor. Çengelköy Bosna Bulvarı üzerinde yapılan caminin açılışına çok sayıda önemli ismin katılması bekleniyor.

CAMİNİN MİMARİ ÖZELLİKLERİ

Kasım 2011 tarihinde temeli atılan camii 25 m x 25 m ölçülerinde olup harim kısmında 1250 kişilik cemaat kapasitesine sahiptir. Revaklar ve dış avlu ile beraber yaz aylarında 2500 kişi kapasiteye ulaşmaktadır.
Merkezi kare planlı 12 metre kubbe çapına sahip olan Camiin kubbe yüksekliği ise 22 metredir. Birer şerefeli 41 metre yüksekliğinde iki adet minaresi bulunan Cami’ye 5 ayrı kapıdan girilebilmektedir.

Revaklarda bulunan mukarnaslı ve baklava dilimli başlıkları ile mermer sütunlar 16. Yüzyıl Osmanlı mimarisinin çizgilerini taşımaktadır.

CUMA NAMAZIYLA BİRLİKTE AÇILIYOR

Camiin iç kalem işi süslemeleri, altın varak kaplama yazıları, harim kısmında ve revaklarda bulunan kemerleri, sütunları, mihrap, minber, kürsü ve müezzinliği ile klasik bir eser görünümündeki Ömer Öztürk Camii 3 Mart 2017 günü Cuma namazı ile beraber Müslümanlara kapılarını açarak hizmet vermeye başlayacaktır.
ÖMER ÖZTÜRK KİMDİR?

Ömer Öztürk, 13 Ağustos 1946 Adana doğumludur. Adana’nın en büyük müteahhit ve demir tüccarlarından olan babası Mehmet Öztürk’ün işyerini İstanbul’a taşımasıyla Ömer Öztürk de ilkokul eğitimine İstanbul’da devam eder ve Erenköy Zihnipaşa İlkokulu’ndan mezun olur.

Ortaokul ve Liseyi Galatasaray Lisesi’nde tamamlarken bir yandan da, Şişhane’de bulunan babasına ait demir ticarethanesinde ticarete başlamış, 1964 yılında kendi aile şirketlerine ortak olarak Ticaret Odası’nın 37. Grubu olan Demirciler Grubu’na kayıt yaptırarak ticari hayatını sürdürmüştür.

Galatasaray Lisesinden mezun olduktan sonra, Sultanahmet’teki İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine kaydolur. Bu sırada öğrenci hareketlerinin de içinde yer alır ve Millî Türk Talebe Birliği’nin 49. Dönem Yönetim Kurulu üyeliğine seçilir.

Bu esnada, başta manevi eğitimlerini takip eden mürşidleri olan Hz. Mahmud Sami Ramazanoğlu (k.s.) olmak üzere; Adanalı Hasan Akbaşgil Efendi, Ömer Nasuhi Bilmen, Seyyid Şefik Efendi, Ali Haydar Efendi, Bekir Haki Efendi, Abdullah Develioğlu, Gönenli Mehmed Efendi, Sarıyerli Nuri Efendi, Alasonyalı Cemal Öğüt Efendi, Sütlüceli Küçük İdris Efendi, Salih Cemal Esirger, Arap Hoca lakaplı Mustafa Efendi gibi pek çok alimin ders ve sohbetlerinden istifade eder.

MTTB Yönetim Kurulu Üyesi olarak, Türk Gençliğini ve Türkiye’yi temsilen 1970 yılında New York’ta yapılan Dünya Gençlik Kurultayı’na katılır. 6 Temmuz’da Amerika’da, Türk Elçiliği ve W.Y.A. (Dünya Gençlik Teşkilatı) mensupları tarafından karşılanır.
“Dünya Sulhu ve Dünya Gençliğinin Meseleleri” ile ilgili Fransızca olarak hazırladığı bir raporu kurultay başkanlığına takdim eder ve BM salonunda bu konuda konuşma yapar. Bu arada BM Genel Sekreteri U. Thant’la Büyükelçi Ümit Haluk Bayülken’in de katıldığı bir görüşme gerçekleştirilmiş, Amerika’nın Sesi Radyosu’nda ve Amerikan televizyonunda Türkiye adına konuşmalar yapılmıştır. Ömer Öztürk buradan Kanada’ya geçmiş, Milletlerarası Gençlik Kuruluşları Toplantısı’na katılmış, 1972’de yapılacak Dünya Gençlik Kurultayı’nın ön çalışmalarına katılmıştır. Ömer Öztürk, Amerika ve Kanada’dan sonra Belçika’ya geçmiş, burada üç gün kalmış ve Dünya Gençlik Teşkilatı Dış Temaslar Müdürlüğü’nün davetlisi olarak görüşmeler ve çalışmalar yaptıktan sonra İstanbul’a dönmüştür. Aynı dönemde Türkiye’de de UNESCO’nun çeşitli milletlerarası toplantılarına iştirak etmiştir.

1971 senesinde MTTB Genel başkanlığına seçilir ve Türkiye genelinde çok kapsamlı hizmetlerin altına imza atar. Bu kuruluş çatısı altında, daha sonra Türkiye’nin zirvesinde yer alacak pek çok ismin yetişmesine vesile olur.

Türkiye’de İlk Dershanecilik (Uzun Dönem Kursları) bu dönemde Ömer Öztürk’ün eseri olmuş, MTTB spor kulübü binlerce lisanslı sporcu yetiştirmiş, sürücü kursları, kitap kulüpleri, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve pek çok müessese ülkemize kazandırılmıştır.

MTTB ve bu kapsamlı faaliyetler, günümüzde halen popülaritesini sürdürmekte yüksek lisans ve doktora çalışmalarına; belgesellere konu olmaya devam etmektedir.
1971 yılında Fatih Gençlik Vakfı’nı tesis etmiş, vakıf bünyesinde Türkiye’nin ikinci en büyük matbaasını kurarak o dönemde öğrencilerin ihtiyacı olan pek çok ders kitabını basmak suretiyle önemli bir boşluğu doldurmuştur.

O yıllarda Bakanlar Kurula kararıyla kapatılan MTTB’yi uzun bir hukuk mücadelesi sonucunda açık tutmayı başarmıştır.

1978 senesinde, Ramazanoğlu Mahmud Sami Hazretleri ile beraber Medine-i Münevvere’ye taşınmış ancak Türkiye ile irtibatını sürdürmüştür. Vasiyetlerini Ömer Öztürk’e yapan Üstadları Sami Efendi hazretlerinin yine vasiyetleri gereği techiz, tekfin ve defin işlemleri bizzat Ömer Öztürk tarafından tamamlanmıştır.

Kurduğu vakıfta pek çok öğrenciye burs vermeye, konferanslara katılmaya, çeşitli eğitim – kültür faaliyetlerine ve hayır işlerine bugün de devam etmektedir.
Yayınlanmış kitapları ve kendisi hakkında hazırlanmış bir belgesel-kitap çalışması mevcuttur. Ömer Öztürk 5 çocuk babasıdır.

Muhterem Ömer Muhammed Öztürk’ün sohbetleri sesli ve görüntülü olarak internet üzerinden yayınlanmakta, kurulan internet siteleri, sosyal medya ve mail ağları vasıtasıyla bu yayınlar daha geniş topluluklara ulaştırılmaktadır.


 

 

HABERİN YAYINLANDIĞI BAZI İNTERNET SİTELERİ (Habere gitmek için logolara tıklayabilirsiniz)

  

 

 

Paylaşın:
23 Mart 2017
2.756 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?